Een effectieve cloudstrategie

Previder Datacenters

Previder beschikt over twee duurzame, carrier-neutrale datacenters in Oost-Nederland. Vanuit deze datacenters biedt Previder haar klanten een solide (cloud)platform, dat voorziet in veiligheid en continuïteit van hun IT-omgeving en processen.
Neem contact op

Kies voor zekerheid, beschikbaarheid, veiligheid en integriteit

Maak kennis met de ultramoderne TIER 3+ datacenters van Previder. Netwerk, koeling en stroomvoorziening zijn ontworpen voor 100% uptime. Previder levert harde garanties om de beschikbaarheid, veiligheid en integriteit van data te garanderen. Daarnaast heb je bij een private-cloudaanbieder als Previder de zekerheid dat je gegevens in een Nederlands datacenter van een Nederlandse eigenaar staan en dat alleen de Nederlandse wetten en regels gelden. Zo hoef je je geen zorgen te maken over de bescherming van gegevens zoals bij Amerikaanse cloudaanbieders Google, Microsoft of Amazon. Klik hier om meer te lezen over wet en regelgeving van dataopslag.

Ultramodern & duurzaam

Alle faciliteiten, zoals netwerken, de redundante stroomvoorziening (2N+1) en de free-to-air koeling en cold-corridors die de temperatuur en luchtvochtigheid constant houden, voldoen aan de hoogste eisen. PDC1 draagt als eerste datacenter ter wereld het predicaat BREEAM Excellent. We gebruiken 100% groene stroom, beschikken over een zonnepark en hergebruiken restwarmte.

Continuïteit en veiligheid

Onze datacenters zijn ontworpen voor hosting van bedrijfskritische applicaties en zijn 24/7 toegankelijk voor geautoriseerde klanten. Diverse certificeringen bieden garanties voor beschikbaarheid, veiligheid en integriteit van je data. De datacenters zijn goed beveiligd door o.a. een hekwerk, videobewakingssysteem, brandbeveiliging, blusgasinstallatie en beveilingspersoneel dat 24/7 aanwezig is.

Echte specialisten

Onze datacenter-medewerkers zijn pure specialisten die het verschil maken. Zij zitten niet verstopt achter procedures, maar vormen een gepassioneerd team dat uitdagingen snel omzet in gedegen oplossingen. Previder biedt bovendien supportcontracten, waarmee je werkzaamheden door onze deskundige engineers kunt laten verrichten.

Snel en scherp geprijsd

De prijs-kwaliteitverhouding van datacenters is nergens zo gunstig als bij Previder. Wij bieden scherpe tarieven voor jouw eigen private rack, corridor of suite, die snel opgeleverd kunnen worden doordat onze datacenters modulair zijn opgebouwd.

Uitstekende connectivity

Onze carrier-neutrale datacenters zijn via een redundante glasvezelring verbonden met het internet en andere datacenters in Nederland en Duitsland. De belangrijkste netwerkleveranciers en Internet Exchanges zijn direct bereikbaar.

Naadloze integratie

Previder biedt naadloze integratie met clouddiensten die in dezelfde datacenters draaien. Denk aan diensten als IaaS, STaaS, PaaS en Back-up.

Verbindingen in Europa

Twee geografisch gescheiden datacenters

De locaties van onze twee datacenters (PDC1 en PDC2) zijn geografisch gescheiden en bevinden zich in Hengelo. Ze zijn onderling verbonden via een glasvezelring. Elk Previder-datacenter beschikt over een aantal datazalen. Het totale vloeroppervlak bedraagt 13.000 m2.

Van alle gemakken voorzien

De Previder-datacenters bieden veel nuttige faciliteiten, zoals voldoende parkeerplekken, vergaderruimtes, en – niet te vergeten – goede koffie.

"Wij kozen voor Previder omdat voorzieningen voor datacenters kostenefficiënter kunnen aanbieden."

Eric van Laar - Projectmanager Vitens
Bekijk case

Previder Datacenters bieden meer

Als je geïnteresseerd bent in de datacenters van Previder, heb je misschien ook belangstelling voor de onderstaande diensten.

Colocatie

Co-locatie

Huur je eigen rack, corridor of cage in een van de Previder-datacenters.

Lees meer
Datacenter grote zaal

Datacenter connectivity

Verbinding naar internet, andere datacenters en hyperscalers via de Previder-backbone of carriers.

Lees meer
Datacenter cloud

Previder Cloudplatform

Een robuust cloudplatform voor hosting van bedrijfskritische toepassingen.

Lees meer

De datacenterdiensten van Previder sluiten aan op de specifieke behoeften van verschillende marktsegmenten.

Datacenterdiensten voor de zakelijke markt

Datacenterdiensten voor de zorg

Datacenterdiensten voor corporaties

Datacenterdiensten voor ontwikkelaars

it voor de zakelijke markt

Data moet altijd beschikbaar zijn en bij een calamiteit moet je snel weer up and running zijn met je data, want tijd is geld. Dankzij de datacenters van Previder is jouw data veilig en snel weer beschikbaar.

Lees meer

it voor de zorg

In de zorg gelden strenge eisen met betrekking tot het opslaan van data. De datacenters van Previder voldoen aan alle normeringen en hebben de juiste certificeringen, waaronder NEN7510.

Lees meer

it voor corporaties

In de corporatiewereld gaat het bij data vaak om privacygevoelige gegevens van bijvoorbeeld huurders. Previder is BIC 3.0-compliant. Dat betekent dat deze data aantoonbaar veilig is in onze datacenters.

Lees meer

it voor ontwikkelaars

Onze colocatie oplossing biedt softwareontwikkelaars de ideale omgeving voor betrouwbare en snelle hosting van hun applicaties, zonder zich zorgen te hoeven maken over de infrastructuur. Wij beschikken over eigen, 100% Nederlandse datacenters.

Lees meer
 • Download de gratis specsheet: Previder Datacenters

  Previder heeft twee duurzame, carrier-neutrale datacenters PDC1 en PDC2. Beide datacenters hebben een aantal unieke eigenschappen, die voor extreme bedrijfszekerheid zorgen. In deze specsheet vind je alle eigenschappen van onze datacenters in Hengelo.

  • Ultramodern, duurzaam & 100% Nederlandse datacenters
  • Echte datacenterspecialisten
  • Uitstekende connectivity
  • 24/7 toegankelijk voor geautoriseerde klanten
  • Fysiek & digitaal beveiligd
  • Scherp geprijsd
  • 99,999% uptime garantie

  Download de gratis specsheet
 • Kom direct in contact over onze datacenters.
24 mei 2023

De security- en privacy-gevaren van ChatGPT/OpenAI in je bedrijfsomgeving

ChatGPT. Superhandig, dat is je vast niet ontgaan. Maar aan alle goede (en gratis) handigheden zit vanzelfsprekend een keerzijde. Wat zijn de gevaren van ChatGPT?
Lees meer
12 mei 2023

Hoe de cloud ons helpt om veerkrachtig te zijn: CloudFest 2023

Lees meer
Kubecon 2023 4
5 mei 2023

KubeCon 2023: hét Kubernetes-event

KubeCon 2023, hét evenement rondom Kubernetes, vond plaats in de RAI in Amsterdam en Previder was erbij!
Lees meer
Previder
Gratis specsheet
Direct in je inbox: vraag onze Previder Datacenter specsheet aan.
Gratis specsheet
Gratis specsheet